Galerii: Damaskuse enesetapurünnakus hukkus vähemalt 18 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänases enesetapurünnakus Süüria pealinna Damaskuse idaosas sai surma vähemalt 18 inimest, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Tegemist oli ohvriterohkeima rünnakuga Damaskuses viimaste kuude jooksul.

Vabaühenduse teatel oli Tahriri väljakul korraldatud enesetapurünnaku ohvrite seas vähemalt üheksa julgeolekujõudude võitlejat ja kaks tsiviilisikut.

«Tahriri väljakul korraldatud enesetapuplahvatuses hukkus nii sõdureid kui ka tsiviilisikuid,» edastas vabaühendus.

Süüria riigitelevisiooni teatel pidasid julgeolekujõud pühapäeva hommikul linnapiiril kinni kaks enesetapuvõitlejat. kelle pommiautod lasti õhku. Kolmandal suitsiidivõitlejal õnnestus linna pääseda ja ta õhkis pommiauto, kui julgeolekujõud ta sisse piirasid.

Süüria riikliku uudisteagentuuri SANA teatel õhkisid terroristid üheaegselt kolm autot, neist kaks pealinnast kagus lennuväljale viival maanteel ning kolmanda Damaskuse idaosas Sahat Al-Tahriri piirkonnas.

«Terroristide korraldatud plahvatuses sai surma ja vigastada hulk tsiviilisikuid,» ütles tundmatuks jääda soovinud politseiametnik agentuurile.

Kohalike elanike teatel nägid nad julgeolekujõudude kontrollpunkti juures kaht põlenud autovrakki ning Punase Poolkuu vabatahtlikke osutamas esmaabi kahele haavatud sõdurile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles