Istanbuli transseksuaalide marss toimub kuberneri keelust hoolimata (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vikerkaareväärvidega meened.
Vikerkaareväärvidega meened. Foto: GERARD JULIEN/AFP/Scanpix

Aktivistide sõnul toimub tänaseks kavandatud transseksuaalide paraad Istanbuli tänavatel plaanipäraselt, kuigi võimud on ürituse keelustanud ja politsei tugevdas meeleavalduse eel kohalolekut.

Kaheksandat transseksuaalide paraadi võõrustav rühmitus Istanbul LGBTI teatas sotsiaalmeedias, et kavatseb võimude keeldu eirata. Paraad algab Taksimi väljakult kell 17 (Eesti aeg sama). «Kõik teed viivad Taksimisse,» teatas rühmitus Twitteris.

Istanbuli kuberner keelas marsi laupäeva hilisõhtul teist aastat järjest.

Marsi kutsusid kokku marginaalsed grupid ning üritus keelati, et säilitada avalik kord ning tagada osalejate ja turistide turvalisus, öeldi kuberneri kantselei teates. «Ühiskonna eri osadest on esile kerkinud väga tõsised reaktsioonid,» lisati avalduses, viidates konservatiivsete ja marurahvuslike rühmituste ähvardustele homo- ja transseksuaalide marsside suunal.

Istanbuli politsei hakkas täna lõuna paiku sulgema teid ning Taksimi väljaku lähistel oli näha politseibusse, kontrollpunkte ja ühte veekahurit.

Istanbuli kuberner keelas eelmisel nädalal kolmandat aastat järjest marsi seksuaalvähemuste õiguste eest. Politsei üritas takistada osalejate kogunemist ning kasutas kogunenute laialiajamiseks plastkuule ja pisargaasi. Kinni peeti 41 inimest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles