Video: Brasiilia politsei sai kätte kurikuulsa narkoparuni Luiz Carlos da Rocha (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud Brasiilia politsei.
Relvastatud Brasiilia politsei. Foto: Rodrigo Sales/AP/Scanpix

Brasiilia politsei nabis kinni riigi ühe suurima narkoärika Luiz Carlos da Rocha, kes suutis võimude eest end varjata 30 aastat, vahendab Deutsche Welle. 

Brasiilia ametivõimud teatasid, et neil õnnestus kätte saada üks Lõuna-Ameerika suurimaid kokaiiniärimehi Luiz Carlos da Rocha, kelle hüüdnimi oli Valgepea. Da Rocha läbis isegi mitu iluoperatsiooni, et oma isikut varjata ja väljanägemist muuta.

Tema väidetav rahvusvaheline uimastite tootmis- ja smugeldamisäri sisaldas kokaiini tootmislaboreid Boliivia, Colombia ja Peruu džunglites. Kokaiini eksporditi muuhulgas ka Ühendriikidesse ja Euroopasse.

Politsei teatel oli da Rocha samuti üks suurimaid kohalikke kokaiiniärimehi ja varustas Sao Paulos ja Rio de Janeiros suuri alasid kontrollivaid vägivaldseid uimastikaubitsejaid.

Kokaiini transportisid džunglitest Brasiilia äärealadel asuvatesse farmidesse väikesed lennukid, mis lendasid Venezuela õhuruumis. Farmidest toimetati kokaiin Brasiilia suurematesse linnadesse veokitesse reisiks spetsiaalselt ehitatud ruumides.

«Ta oli tagaotsituim narkoparun. Ta oli meie jaoks kõige olulisem sihtmärk,» sõnas tema tabamiseks korraldatud politseioperatsiooni juhtinud Elvis Secco. «Ta elas tavapärast elu ja ei muretsenud politsei pärast, sest ta teadis, et keegi ei tunne teda ära – ta nägi umbes 20 aastat noorem välja.»

Da Rocha isiklik vara ulatub väidetavalt 88 miljoni euroni. Sinna hulka kuuluvad sõidukid, kinnisvarad ja offshore pangakontod.

Da Rochat ootab ees umbes 50- aastane vangistus. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles