Prantsusmaal sai mošee ees tulistamises kaheksa inimest viga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei.
Prantsuse politsei. Foto: Li Genxing/imago/XinhuaScanpix

Prantsusmaa lõunaosas Avignoni linnas sai pühapäeva õhtul mošee ees puhkenud tulistamises kaheksa inimest kergelt viga, teatas prokuratuur, välistades terrorismi.

Esialgsetel andmetel olid vähemalt kaks meest kella poole üheteistkümne paiku õhtul mošee lähedal autost välja hüpanud ja tule avanud.

Ühegi kannatanu vigastused ei ole eluohtlikud.

«Meie andmeil ei olnud sihtmärgiks mošee. Fakt, et see juhtus usurajatisega tänaval, ei ole sellega seotud,» märkis prokuratuur.

Pealtnägijad rääkisid neljast mehest, kel kõigil oli kapuuts üle pea tõmmatud.

Tulistamine leidis aset mõni päev pärast seda, kui mees üritas neljapäeval rammida oma autoga usklikke Pariisist kagus asuva Creteil' mošee ees.

43-aastane armeenlasest juht, kes põdes skisofreeniat, rammis kedagi vigastamata oma neliveolise sõidukiga tõkkeid ja sambaid mošee ees.

Juurdlusele lähedase allika sõnul tegi kahtlusalune segaseid avaldusi Prantsusmaad tabanud džihadistlike rünnakute kohta, milles on 2015. aastast saadik hukkunud 239 inimest.

Pärast kaubikurünnakut Londoni Finsbury Parki mošeest väljunud usklike vastu 19. juunil, milles hukkus üks ja sai viga 11 inimest, tunneb ka Prantsuse moslemikogukond end ohustatuna.

Mõned moslemijuhid kirjeldasid Pariisi intsidenti rünnakuna ja kutsusid võime üles tugevdama palvepaikade kaitset.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles