Eesistumine toob sel nädalal Tallinnasse mitmeid kohtumisi

Martin Kutti
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Euroopa Liidu lipud Tallinnas.
Eesti ja Euroopa Liidu lipud Tallinnas. Foto: PETRAS MALUKAS/AFP/Scanpix

Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisega seoses leiavad sel nädalal Tallinnas aset mitmed kohtumised ja seminarid, millega tehakse algust juba täna. 

Täna kohtub Kultuurikatlas Regioonide Komitee keskkonna, kliimamuutuste ja energeetika komisjon (ENVE). Vaadeldakse Euroopa Komisjoni 2016. aasta meetmepaketis esitletud ettepanekuid energialiidu teemal. Samuti arutletakse Euroopa Liidu säästva energiapoliitika ja elektrituru üle.

Oluline nädal ootab ees justiits- ja siseküsimuste nõukogu, kellel toimub tänasest kolmapäevani Hilton Tallinn Park Hotellis elanikkonnakaitse seminar, kus räägitakse avalikkuse riskiteadlikkuse tõstmisest.

Neljapäeval ja reedel leiab aset kõige olulisem sel nädalal Tallinnas toimuv eesistumisega seotud üritus, sest toimub Euroopa Liidu justiits- ja siseministrite mitteametlik kohtumine. Kohtumisel arutletakse Euroopa turvalisuse, julgeoleku ja rändepoliitika üle. Muuhulgas arutatakse uut varjupaigapaketti, mis muudaks võimalikele tulevastele kriisidele reageerimise efektiivsemaks. 

Kolmapäeval ja neljapäeval toimub Nordic Hotel Forumis Euroopa Liidu kaitsepoliitikadirektorite mitteametlik kohtumine. Samadel päevadel kohtuvad Radisson Blu Hotel Tallinnas ka juhtivad arstiabi, hambaravi ja õendusvaldkonna tervishoiuametnikud.

Selle nädala kõige olulisemad sündmused leiavad aset Strasbourgis, kus tänasest neljapäevani toimub Euroopa Parlamendi täiskogu istung. Strasbourgis tehakse kokkuvõtteid Malta Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisest, samuti tutvustatakse Eesti eesistumise programmi ja arutletakse muuhulgas inimõiguste üle. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles