Naiseks riietatud terrorist tappis põgenikelaagris 14 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi politseinikud.
Iraagi politseinikud. Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP/Scanpix

Naiseks riietatud enesetaputerrorist tappis Iraagis asuvas põgenikelaagris 14 inimest, vahendab The Independent Iraagi ametivõimude teadet. 

Rünnak toimus põgenikelaagris, kus elasid terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) eest põgenenud inimesed.

Üks põgenikelaagris korda valvanud politseinik olevat kogu keha katvat rüüd kandnud ründaja juures midagi kahtlustama hakanud, misjärel ta terroristi juurde kõndis ja tal ümbert kinni võttis, ohverdades sellega enda elu, aga päästes tõenäoliselt mitme põgeniku omad. Hetkel, mil politseinik terroristist kinni sai haarata, pani äärmuslane lõhkeseadeldise plahvatama.

Kangelasliku politseiniku kõrval hukkus rünnakus ka 13 põgenikku, vigastada sai 20. Võimude sõnul leidis rünnak aset pühapäeva õhtul, mil võimud üritasid majutada ISIS-e kontrolli all olevast Qaimi linnast põgenenuid.

Rünnaku eest pole keegi veel ametlikult vastutust võtnud, aga koheselt langes kahtlus ISIS-e peale. Rünnak leidis aset Anbari linnas, kust ISIS on peaaegu täielikult välja tõrjutud.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles