Video: Jaapani viinatootja kutsub inimesi nende tooteid mekkima

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapanit raputanud maavärinas ja sellele järgnenud tsunamis kannatada saanud sake- ehk riisiviinatootja Kakuboshi Co kutsub inimesi üles loobuma enesekontrollist ja mekkima saket kirsside õitsemise hooajal.

Reutersi videos on näha Kakuboshi Co tegevjuhti Kaichiro Saitot, kes seisab tsunamis purustatud sakepoe juures ja hiljem siseneb sinna. Pärast läheb ta tootmisüksusesse.

«See pudel ja poesilt pääsesid tsunamist tervetena, samas kui kõik muu on purustatud. Ma tunnen, nagu oleks mulle saadetud sõnum, et ma peaksin saketootmist jätkama. Ehkki ma pole kindel, kas ma ehitaksin poe üles sinna samasse kohta,» rääkis Saito.

Viinatootja tegevjuht tunnistab, et mõistab hästi, miks inimesed on hillitsetud. Ma loodan, et teiste regioonide elanikud ostavad Põhja-Jaapani tooteid, sest see oleks parim viis toetada neid, kes said katastroofis kannatada.

Videolt on näha õitsvaid kirsipuid Ueno pargis Tokyos. «Raha omavad inimesed peaksid seda kindlasti kasutama, kuna majanduslikus mõttes teeb see head kogu Jaapanile,» räägib üks mees Reutersile.

Ueno turismiliidu juht Masahiro Kayano vaatab õitsvaid kirsse ja on seisukohal, et vaatamata rasketele aegadele peaksid inimesed tulema kirsipuid vaatama ja nende ilu nautima.

Ühe kirsipuid vaatava naise sõnul on katastroofist ligi kuu möödas ja tegelikult oleks hea, kui elu naaseks igapäevasesse rütmi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles