Austria on valmis kehtestama Itaalia piiril kontrolli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria kaitseminister Hans Peter Doskozil
Austria kaitseminister Hans Peter Doskozil Foto: imago/Eibner Europa / Scanpix

Austria kehtestab peatselt piirikontrolli ja saadab sõdurid valvama piiri Itaaliaga, kui migrantide vool üle Vahemere ei vähene, ütles  kaitseminister Hans Peter Doskozil esmaspäeval.

"Ma eeldan, et lähiajal aktiveeritakse piirikontroll ning taotletakse abistavat lähetust (sõjaväelt)," ütles Doskozil päevalehe Krone veebiväljaandele.

Ministri sõnul on selline samm vältimatu, kui migrantide vool Itaaliasse ei vähene.

Ajalehe andmetel on kaitseministeerium valmis lähetama 750 sõdurit ning nädalavahetusel saadeti juba piirile neli soomukit.

ÜRO põgenikeagentuuri (UNHCR) andmetel on sel aastal üle Vahemere Itaaliasse saabunud ligi 85 000 migranti ning veel üle 2000 on hukkunud või kadunuks jäänud.

"See ei ole jätkusuutlik. Meil on vaja, et teiseks riigid ühineksid Itaaliaga ja jagaksid seda vastutust," ütles UNHCR-i erisaadik Vincent Cochetel Genfis ajakirjanikele.

Austrias korraldatakse oktoobris ennetähtaegsed valimised ning migratsioonivastastele paremäärmuslastele on prognoositud edu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles