Linnud sundisid reisilennuki hädamaanduma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölised hädamaandunud lennukit uurimas.
Töölised hädamaandunud lennukit uurimas. Foto: Reuters/ScanPix

Austraaliast Malaisiasse teel olnud reisilennuk pidi pärast kokkupõrget lindudega tegema plaanivälise maandumise. Keegi kannatada ei saanud.

Odavlennufirma AirAsia X Ida-Austraaliast Gold Coastist Kuala Lumpurisse suundunud lennul oli 359 reisijat. Nad kuulsid mootorist tulevat valju müra ja olevat näinud ka sädemeid. «Lennuk hakkas värisema, seejärel käis mitu valju kõmakat ja tuli palju valgust,» lausus Tim Joga nimeline reisija.

Teiste sõitjate sõnul toimus vahejuhtum kohe pärast õhkutõusu. Firma teatel leiti hiljem stardirajalt kahe linnu jäänused.

Ettevõtte sõnul organiseerib firma Austraaliasse jäänud reisijatele niipea kui võimalik alternatiivse transpordi Malaisiasse.

Eelmisel nädalal pidi AirAsia X lennuk pöörduma poolel teel tagasi Perthi – masinal tekkis mootoriprobleem, mille tagajärjel värisenud see tunnistajate sõnul kui pesumasin.

2014 detsembris kukkus sama firma lennuk Jaava merre. Surma said kõik 162 pardalviibijat, süüdi oli rike lennuki roolisüsteemis.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles