Vene põllumajandusminister kodanikele: jooge viina asemel veini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva sõjakooli lõpetajad eelmisel kuul toimunud lõputseremoonial kiivrist vahuveini joomas.
Moskva sõjakooli lõpetajad eelmisel kuul toimunud lõputseremoonial kiivrist vahuveini joomas. Foto: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP/Scanpix

Vene võimud on leidnud uue huvitava viisi rahvatervise edendamiseks: nüüd soovitatakse kodanikel viina joomise asemel klaasike veini võtta.

Vene põllumajandusministri Aleksandr Tkatšovi sõnul peaks venelasi ärgitama kange alkoholi asemel rohkem veini jooma, kirjutab portaal Moscow Times.

«Venemaa on riik, kus tavaliselt juuakse kanget alkoholi nagu viin või puskar, rääkis Tšatšov Vene uudistekanalile NTV. «See mitte ainult ei röövi inimestelt tervist, vaid hävitab ka elusid. Kui venelased jooks rohkem veini, võiks rahva tervis ja demograafilised näitajad liikuda paremuse suunas,» lisas ta.

Põllumajandusminister teatas intervjuu käigus ka, et kodumaal toodetud veine hakatakse senisest rohkem toetama.

«Vene turg nihkub veini poole. Inimesed hakkavad aru saama, mis on kvaliteetvein ning näitavad selle suhtes ka rohkem huvi üles. Muidugi, kõike peab võtma mõõdukalt: kui jood ämbritäie vett ära, võid samuti surra. Ka veini peaks mõõdukalt tarbima, kuigi enamik venelasi sellest aru ei saa.»

Vene külmkapimagnetite seas leidub ka viinapudelit kujutav meene. Foto: Adam Davy/EMPICS Sport/Scanpix
Vene külmkapimagnetite seas leidub ka viinapudelit kujutav meene. Foto: Adam Davy/EMPICS Sport/Scanpix Foto: Adam Davy/EMPICS Sport
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles