USA tühistas Istanbulist saabuvate lendude sülearvutikeelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti
Sülearvuti Foto: ANWAR AMRO/AFP/Scanpix

USA tühistas täna sülearvutikeelu Istanbuli lennujaamast saabuvatele lendudele, teatasid lennufirma Turkish Airlines ja kohalik meedia.

Turkish Airlines teatas eile õhtul Twitteris, et reisijatel on taas voli nautida pardal isiklikke elektroonikaseadmeid. Suurte elektroonikaseadmete lennukisalongi võtmise keeld tühistati tänu sellele, et Istanbuli Atatürki lennujaamas võeti kasutusele nüüdisaegsed tomograafiseadmed elektroonika kontrollimiseks.

Atatürki lennujaam on Türgis ainus, kust lähevad otselennud Ühendriikidesse.

Washington kehtestas märtsis kümnele Türgi, Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika rahvusvaheliselt lennuväljalt Ühendriikidesse suunduvatel otslendudel mobiiltelefonist suurematele elektroonikaseadmetele pardalevõtmise keelu. Elektroonikat võib sestpeale lennukisse viia üksnes äraantavas pagasis.

Keelu ajendiks said luureteated ISISe kavatsusest töötada välja elektroonikaseadmetesse peidetav pomm.

USA eeskujul kehtestas ka Suurbritannia keelu otselendudele Egiptusest, Jordaaniast, Liibanonist, Saudi Araabiast, Tuneesiast ja Türgist.

Turkish Airlines ütles, et nad ootavad lähemal ajal ka Suurbritannia keelu tühistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles