Brüsselis peeti terroritõrjehaarangus kinni neli inimest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia julgeolekutöötajad
Belgia julgeolekutöötajad Foto: DENIS CHARLET/AFP/Scanpix

Brüsselis avastati öösel korraldatud terroritõrjehaarangute käigus relvapeidik ning peeti kinni neli inimest, teatasid riigiprokurörid täna.

«Ühe maja läbiotsimisel leiti erinevaid relvi. Kokkuvõttes peeti kinni neli inimest ja viidi ülekuulamisele,» seisis avalduses.

Prokuratuuri pressiesindaja sõnul on juhtum seotud mootorrattaklubiga Kamikaze Riders, mida kahtlustatakse terrorismi käsitlevate paragrahvide alla kuuluvates kuritegudes.

Üks uurimisega seotud allikas ütles, et Anderlechti linnaosas läbi viidud haarangus leiti vähemalt kaks Kalašnikovi automaati ja lõhkeainet.

Prokuratuur rõhutas avalduses, et haarangud ei ole seotud 2015. aasta Pariisi ja 2016. aasta Brüsseli terrorirünnakutega, mille viisid läbi Belgia pealinnas baseerunud džihadistlikud rakukesed ja mille eest võttis vastutuse ISIS.

Põhja-Prantsusmaal Lille'is peeti kahe riigi ühise terroritõrjeoperatsiooni käigus kinni mees, keda kahtlustatakse sidemetes Kamikaze Ridersiga.

Aastal 2003 moodustatud rühmitust kahtlustatakse seotuses 2015. aasta lõpus Brüsselis nurjatud rünnakutega. Mullu oktoobris mõisteti kaks selle liiget süüdi terrorirühmitusse kuulumises.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles