Dagestanis õhkis end enesetaputerrorist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutus Dagestanis ei ole plahvatused harulduseks. Pilt on tehtud 6. jaanuaril Mahhatškalas, kus enesetapja ründas miilitsajaoskonda.
Rahutus Dagestanis ei ole plahvatused harulduseks. Pilt on tehtud 6. jaanuaril Mahhatškalas, kus enesetapja ründas miilitsajaoskonda. Foto: SCANPIX

Põhja-Kaukaasia föderaalrongkonnas Dagestanis aset leidnud plahvatus, mille sooritas enesetaputerrorist, oli arvatavasti suunatud OMONi võitlejate vastu.

Kizljari linnas Tumanjana tänaval kärgatas plahvatus eile hilisõhtul 23.20 paiku. Sündmuspaigalt leiti mehe surnukeha, pommivöö tükke, kaks käsigranaati ja Kalašnikovi automaat.

Korrakaitsejõudude esindajad tegid kindlaks, et plahvatuses kaotas elu Tzuntini rajoonis asuvast Hintahi külast pärit 30-aastane Abdulkadõr Alijev.

Intsident juhtus 150 meetri kaugusel omonlaste vagunelamust. Dagestani korrakaitsejõudude oletusel kavatses mees õhkida pommivöö elupaiga juures, vahendas ITAR-TASS.

RIA Novosti mainib aga, et plahvatuspaiga lähedal asub raudtee ja bensiinijaam.

Interfaxi andmetel oli arvatava enesetaputerroristi sihtmärgiks siseministeeriumi mobiilne üksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles