Habeme maha ajanud džihadistidel õnnestus Mosulist põgeneda (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsiviilisikud Mosulis.
Tsiviilisikud Mosulis. Foto: Felipe Dana/AP/Scanpix

Väike ala Mosuli vanalinnas on veel äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) käes ja sinna on jäänud umbes 300 džihadisti, vahendas BNS täna kõrge Iraagi ohvitseri sõnu.

Erivägede ülema kindralleitnant Sami al-Aridi sõnul on ISISe valdused Mosulis kahanenud 500 ruutmeetri suuruseks, kuid lisaks võitlejatele on seal arvatavasti lõksus ka hulk tsiviilelanikke.

Iraagi väed piirasid vanalinna sisse, enne kui seda ründama hakati, et takistada IS-i võitlejaid naaberriiki Süüriasse põgenemast, kuid al-Aridi sõnul õnnestus mitmesajal džihadistil siiski välja hiilida.

«Nad ajasid lihtsalt habeme maha ja kõndisid välja,» rääkis ta. "Alles eile nabisime kaks neist naiste ja laste seast kinni.»

Iraagi peaminister Iraagi peaminister Haider al-Abadi õnnitles eile oma sõdureid «suure võidu» puhul Mosulis, ehkki lahingud veel käivad.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles