Hiinas lõppes ajakirjanike olümpiavabadus

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina olümpiastaadioni pressitribüün kergejõustikuvõistluste ajal.
Hiina olümpiastaadioni pressitribüün kergejõustikuvõistluste ajal. Foto: AFP / Scanpix

Hiinas Rahvavabariigis saab täna täis aeg, mille vältel kehtisid välisajakirjanikele seoses olümpiamängude kajastamisega suuremad vabadused, kuid võimud pole seni teatanud, kas neid pikendatakse või piiratakse.

 

Peking pole seni reageerinud lääne meedia arupäringutele selle kohta, mis saab edasi pärast eelmise aasta algusest kehtinud eeskirja aegumist, vahendas BBC News.

Kommunistliku riigi välisministeeriumist lubati siiski, et peagi avalikustatakse uued korraldused. Pressiesindaja lisas, et välisajakirjanikud on alati riiki oodatud.

Täna lõppeva korra kohaselt tohtisid välisajakirjanikud näiteks rahvavabariigis ringi reisida eelnevalt võimudelt selleks eraldi luba taotlemata ja küsitleda kohalikke inimesi nende nõusolekul.

Korrespondentide sõnul hoidsid võimud neil küll silma peal, kuid vabadused olid varasemaga võrreldes siiski suuremad. Rangelt suletud olid ajakirjanikele vaid sellised tundlikud piirkonnad nagu Tiibet.

Hiina oma ajakirjanikud ei pääsenud võimude karmist tsensuurist ka  olümpiamängude ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles