Trump, Putin ja Erdoğan kütavad Hamburgi tippkohtumisel pinged üles

Martin Kutti
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapitalismi-vastased aktivistid kandmas maailmaliidrite maske. Sadamalinna on koondunud aktivistid, kes protesteerivad G20 tippkohtumise vastu.
Kapitalismi-vastased aktivistid kandmas maailmaliidrite maske. Sadamalinna on koondunud aktivistid, kes protesteerivad G20 tippkohtumise vastu. Foto: Odd Andersen/AFP/Scanpix

Täna algab Saksamaal Hamburgis kaks päeva kestev G20 tippkohtumine, mis toob kokku maailma suurimad tööstusmaad ning areneva majandusega riigid.   

USA presidendi Donald Trumpi ja tema Vene ametivenna Vladimir Putini omavaheline kokkusaamine on üks seekordse G20 tippkohtumise tähtsamaid hetki. Siiani on kahe suurriigi liidrid küll omavahel kolm korda telefonitsi vestelnud, aga otsest kontakti olnud ei ole. Kohtumine sai Washingtonilt ja Moskvalt ametliku kinnituse vaid mõni päev enne tippkohtumist. 

Kohtumise formaadi kohta tehti pikalt oletusi, sest Valge Maja väitis veel nädala alguses, et ametlikuks kohtumiseks ei ole ettevalmistusi tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles