Politsei peab Hamburgis terroriohu kõrval taltsutama ka protesteerijaid

Martin Kutti
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratsapolitseinikud patrullimas Hamburgi messikeskuse lähedal, kus täna ja homme leiab aset G20 tippkohtumine.
Ratsapolitseinikud patrullimas Hamburgi messikeskuse lähedal, kus täna ja homme leiab aset G20 tippkohtumine. Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Scanpix

Praegusel ajal, mil terrorioht varitseb kõiki Euroopa suurlinnasid, arvestatakse iga suurürituse korraldamisel võimaliku rünnakuohuga. Seekordse tippkohtumise jooksul peab Saksa politsei peale terroriohu silmas pidamisele ohjeldama ka kümneid tuhandeid protesteerijaid. 

Saksamaa politsei on tippkohtumiseks põhjalikult valmistunud ja Hamburgi on koondatud 21 000 politseiametnikku, kes tähtsaid külalisi ja linnarahvast kaitsevad. Tähtsate riigitegelaste kaitsele keskendub 5000 politseinikku, ülejäänud tegelevad avaliku korra valvamisega linnas.

Peale 21 000 politseiniku tuuakse Hamburgi ka politseikoerad, hobused ja helikopterid ning veetakse kohale 7,8 kilomeetri jagu terasest barjääre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles