Häkkerid tungisid USA tuumajaamadesse (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumaenergiajaam Tennssee osariigis.
Tuumaenergiajaam Tennssee osariigis. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide meedia teatas julgeolekuallikatele tuginedes, et mai ja juuni jooksul langesid riigis häkkerite rünnakute ohvriks üle kümne tuumaenergiajaama.

New York Timesi andmeil jõudsid uurijad järeldusele, et rünnakute taga seisid välisjõud – võimalik, et Venemaa.

Kansase osariigis asuvat Wolf Creeki tuumajaama opereeriv ettevõte Wolf Creek Nuclear Operating Group teatas, et jaama võrku küll tungiti sisse, kuid tööle see reaalset mõju ei avaldanud. «Põhjus on selles, et juhtimisega tegelevad arvutisüsteemid on korporatiivvõrgust täielikult lahus,» lausus ettevõte kõneisik Jenny Hageman.

Sisejulgeolekuameti Homeland Security andmeil üritasid häkkerid tungida võrkudesse selleks, et teha eeltööd tulevaste rünnakute tarvis. Nad olid saatnud juhtivametnikele võltskirju, mis olid vormilt kui tööotsijate avaldused, kuid sisaldasid endas pahavara. Tehnika olevat uurijate sõnul sarnane nimelt varem Venemaa poolt kasutatuga.

Homeland Security teatas Föderaalse Juurdlusbürooga (FBI) koos antud avalduses, et puudusid märgid ohust üldsuse turvalisusele. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles