Kossatšov: Putini-Trumpi kohtumine tõi läbimurde (22)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Kossatšov.
Konstantin Kossatšov. Foto: Maksim Blinov/Sputnik/Scanpix

Vene presidendi Vladimir Putini ja Ameerika Ühendriikide riigipea Donald Trumpi eilse kohtumise tulemusi võib nimetada läbimurdeks, ütles Vene parlamendisaadik Konstantin Kossatšov.

Putin ja Trump pidasid eile Saksamaal Hamburgis G20 tippkohtumise kõrvalt oma esimese kohtumise, mis kestis kaks tundi ja 15 minutit.

«Tunnistan, et Vene ja USA presidentide kohtumise tulemused ületasid minu ootusi. Olen kindel, et mitte üksnes minu.» ütles Kossatšov.

Vene föderatsiooninõukogu rahvusvaheliste suhete komisjoni esimees lisas, et mingis mõttes on tegi läbimurdega – kindlasti psühholoogiliselt, aga võib-olla ka praktiliselt. 

Senaator peab tähtsaks Vene välisministri Sergei Lavrovi hinnangut, mille järgi on Putin ja Trump orienteeritud vastastikku kasulike kokkulepete saavutamisele, mitte vastasseisule.

«Kui selline suhtumine on olemas, tulevad kokkulepped varem või hiljem,» lausus Kossatšov.

Putin ja Trump jõudsid kohtumisel kokkuleppele relvarahu kehtestamises Süüria edelaosas ning piirkonnas de-eskalatsioonitsooni loomises, suhtluskanali sisseseadmises Ukraina konfliktiga seonduva arutamiseks ning töörühma moodustamises terrorismi, küberjulgeoleku, organiseeritud kuritegevuse ja muude teemade jaoks.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles