Putini lennuk lendas G20-le ringiga, vältides Poola ja Baltikumi õhuruumi (9)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Lennuk, mille pardal oli Venemaa president Vladimir Putin, sõitis Saksamaale Hamburgi G20 tippkohtumisele ringiga, vältides NATO liikmetest Poola ja muuhulgas Balti riikide õhuruumi, selgub tema lennuki radariandmetest, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Putini n-ö auring tuli umbes 500-kilomeetrine, vahendab Reuters. 

Lehel FlightRadar24 nähtub, et Venemaa valitsuse lennuk Iljušin, registrinumbriga RA-96022, mis sõitis neljapäeval Moskvast Hamburgi, vältis otsemarsruuti, mis läinuks üle Valgevene ja Poola, eelistades nende asemel lennata ringiga üle Läänemere, vältides ka Balti riikide kohale sattumist. Teekond viis hoopis üle neutraalsete riikide Soome ja Rootsi, enne NATO liikmesriikidest Taani ja Saksamaa õhuruumi sisenemist.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov keeldus kommentaaridest, öeldes vaid, et presidendi julgeolek reiside ajal on kõige olulisem, mistõttu on kõige otstarbekam lähtuda eeskätt turvalisusest.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles