Põgenikud kritiseerivad Hamburgi meeleavaldajaid (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Hamburgis.
Meeleavaldajad Hamburgis. Foto: Christian Mang/Scanpix

Saksamaal Hamburgi linnas elavad pagulased ei mõista vägivaldset käitumist, mis iseloomustas nädalavahetusel linnas toimunud G20 tippkohtumise vastu protestijaid.

Politsei pidi kasutama veekahureid märatsejate vastu, kes loopisid neid raudvarraste ja kõnniteekividega veel ka pärast seda, kui maailmaliidrid olid lahkunud.

«Kui inimesed teeksid nõnda Egiptuses, siis nende pihta tulistataks,» lausus aastal 2011 Hamburgi elama tulnud 29-aastane egiptlane Ali.

«Riik annab neile kõik: majutuse, tööturaha, hariduse. Ikkagi ei ole need inimesed rahul. Ma ei saa sellest aru,» rääkis Ali.

«Nad on hullud. Ma ei suuda uskuda oma silmi,» ütles pooleteise aasta eest põgenikuna linna saabunud 32-aastane süürlane Mohammad Halabi. «Neil on nõnda kaunis riik ja nad hävitavad seda.»

Samas lisas Halabi, et ta ei suuda olla vihane kantsler Angela Merkeli ja tema migratsioonipoliitika peale. «Ilma temata ei oleks ma siin,» lausus süürlane.

Hamburgis on saanud rüseluste käigus viga ligi 200 politseinikku, vigastatud meeleavaldajate täpne hulk ei ole teada. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles