Austraalias algab kurikuulus Vatikani pedofiiliaprotsess (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vatikani kardinal George Pell.
Vatikani kardinal George Pell. Foto: GREGORIO BORGIA/AP/SCANPIX

Vatikani rahandusjuht kardinal George Pell saabus täna Austraaliasse, et astuda kohtu ette süüdistatuna seksuaalkuritegudes, teatas kohalik meedia.

Telekanal Channel Nine näitas 76-aastase kardinali saabumist Sydney lennuväljale, kus istus teda ootavasse autosse.

Pell peab Melbourne´i kohtu ette astuma 26. juulil, mil leiab aset esimene kuulamine.

«Victoria (osariigi) politsei esitas kardinal George Pellile süüdistuste seksuaalkuritegudes,» ütles osariigi politsei asejuht Shane Patton juuni lõpus. «Nende süüdistustega on seotud mitu hagejat.»

Praeguseks umbes 40-aastaste meeste väitel väärkohtles Pell neid seksuaalselt 1970ndatel aastatel Victoria osariigis asuvas Ballarati ujulas.

Pell kinnitas nädal tagasi ajakirjanikele, et eitab süüdistusi täielikult, mõistab hukka enda maine armutu hävitamise meedias ja naaseb enda kaitsmiseks Austraaliasse.

Paavst Franciscus andis Pellile ametipuhkust, et ta saaks end kohtus kaitsta, lausus Vatikani pressiesindaja Greg Burke. Pelli eemaloleku ajal Vatikani finantsreformid jätkuvad.

Kardinal George Pell hoiab aprillis paavst Franciscuse lihavõttemissa ajal küünalt. Foto: Max Rossi/REUTERS/Scanpix
Kardinal George Pell hoiab aprillis paavst Franciscuse lihavõttemissa ajal küünalt. Foto: Max Rossi/REUTERS/Scanpix Foto: MAX ROSSI/REUTERS
Paavst Benedictus XVI 2008. aastal koos kardinal George Pellig. Foto: REUTERS/Mick Tsikas/Scanpix
Paavst Benedictus XVI 2008. aastal koos kardinal George Pellig. Foto: REUTERS/Mick Tsikas/Scanpix Foto: Reuters Photographer/REUTERS

Tegemist on kõrgeima Vatikani ametnikuga, kellele on esitatud süüdistus seksuaalkuriteos. Pell on Vatikani tippametnike hierarhias kolmas.

Pell vannutati preestriks 1966. aastal Roomas ning naasis 1971. aastal Austraaliasse, kus ta tõusis Austraalia katoliku kiriku juhiks.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles