Trump muutis meelt: Venemaaga küberkoostööd ikkagi ei tee (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA riigipea Donald Trump ja Vene president Vladimir Putin Hamburgis G20 kohtumise kõrvalüritusena toimunud kokkusaamisel.
USA riigipea Donald Trump ja Vene president Vladimir Putin Hamburgis G20 kohtumise kõrvalüritusena toimunud kokkusaamisel. Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

USA president Donald Trump taandus ideest luua Venemaaga valimistele suunatud küberrünnakute ennetamiseks küberjulgeolekuüksus.

Eile õhtuks oli Trump vastupidisel seisukohal. «See, et president Putin ja mina arutasime küberjulgeolekuüksust, ei tähenda, et arvan, et see võidakse luua. Ei saa,» ütles USA riigipea Twitteris.

USA president oli eile päeval Twitteris teatanud, et arutas küberüksuse loomist Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, kui nad reedel Hamburgis kohtusid.

Trumpi eilset avaldust tervitas nii vabariiklastest kui ka demokraatidest kongresmenide kriitika.

Vabariiklasest senaatori Lindsey Grahami sõnul oli presidendi ettepanek üsna lähedal kõige rumalamale ideele, mida ta on iial kuulnud. Demokraadist kongresmeni Adam Schiffi hinnangul on ohtlikult naiivne oodata, et Venemaa oleks küberjulgeolekus usutav partner.

USA luureametid süüdistavad Venemaad sekkumises 2016. aasta presidendivalimistesse.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles