Allikas: Venemaa plaanib NATO juurde ajutise asjuri saata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene suursaadik NATOs Aleksandr Gruško.
Vene suursaadik NATOs Aleksandr Gruško. Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/Scanpix

Moskva kaalub võimalust alandada oma esinduse taset NATO juures suursaadiku tasandilt ajutise asjuri tasandile, kirjutas täna päevaleht Izvestija.

See võib juhtuda pärast seda, kui praegune alaline esindaja Aleksandr Gruško lahkub ametist, kirjutas Izvetija viitega allikale Vene välisministeeriumist.

«Moskva plaanib alandada oma esinduse taset NATO juures seoses liidu halvustava retoorikaga ja soovimatusega pidada asjalikke läbirääkimisi,» ütles allikas lehele.

«NATO esindajad, sh peasekretär Jens Stoltenberg, räägivad suhtlemise vajalikkusest, kuid tegelikkuses nõuavad Venemaa loobumist valitud välispoliitilisest kursist ja nimetavad seda kõikide tänapäeva kriiside süüdlaseks,» lisas ta.

«Kaalutakse võimalust jätta Brüsselisse ajutine asjur, kui Aleksandr Gruško naaseb Moskvasse,» ütles allikas.

Ajalehe allikad märgivad, et rääkida sellest, et otsus on juba langetatud, oleks vara. Moskva võib rakendada selliseid meetmeid, kui lähiajal ei tule soodsaid nihkeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles