22-aastane ameerika turist peksti Kreeka puhkusesaarel surnuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bakari Henderson.
Bakari Henderson. Foto: twitter

Võimud uurivad ameerika turisti surma, kes pealtnägijate kinnitusel peksti Kreeka puhkusesaarel baari ees surnuks.

22-aastane Bakari Henderson külastas Zákynthose saarel Laganas asuvat baari, kus puhkes reede varajastel tundidel kaklus.

Üks teine baarikülastaja lähenes Hendersonile ja sõnasõda arenes kiiresti baari ees toimunud kakluseks. Konflikti sekkus veelgi inimesi, kes asusid samuti ameeriklast peksma. Pole teada, kas intsidendis osalesid ka noormehe sõbrad.

Vaade Zákynthosele. Foto: wikipedia.org
Vaade Zákynthosele. Foto: wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Samuti pole teada, millest tüli alguse sai. Kreeka võimud on vahi alla võtnud vähemalt kaheksa inimest ja esitanud neile süüdistuse Hendersoni surmale kaasaaitamises.

Valvekaamerasalvestustelt näeb, et kahtlualused peksavad Hendersoni edasi isegi pärast seda, kui noormees on teadvuse kaotanud, edastab uudisteagentuur ANA-MPA. Hiljuti ülikooli lõpetanud Henderson suri hiljem  haiglas.

Vahetult pärast kaklust arreteeris politsei 32-aastase Serbia päritolu Briti kodaniku ja 34-aastase kreeklase. Mõlemad mehed olid allikate kinnitusel baaris töötanud.

Kuus ülejäänud kahtlusalust osutusid samuti serblasteks. Võimud võtsid nad pärast seda kinni, kui olid turvakaamerasalvestused läbi töötanud. Mehed tabati hotellis, kus nad peatusid.

Hendersoni sõber rääkis hiljem uudistekanalile ABC News, et noormees polnud kakleja-tüüpi. «Bakari polnud see, kes muutub agressiivseks, vaid läks alati hoopis ise tülile vahele,» kinnitas sõber.

Hendersoni nõbu Tiara Henderson kirjutas hiljem Facebookis, et sugulase surm oli arutu kuritöö ning ründajate tegevus hirmuäratav.

Surma saanud noormehe pere loodab, et Hendersoni surnukeha õnnestub sel nädalal kodumaale toimetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles