Porošenko: viimase küberrünnaku tegi Venemaa (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko
Ukraina president Petro Porošenko Foto: Efrem Lukatsky/AP/Scanpix

Ukraina president Petro Porošenko ütles, et tal on andmeid, mis kinnitavad Venemaa seotust küberrünnakutega.

«Küberrünnakud on hübriidsõja üks peaelemente ja meil on tõendeid, et viimase küberrünnaku korraldas Venemaa,» ütles Porošenko Kiievis ühisel pressikonverentsil NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga.

Teadupoolest halvas pahavaralise šifreerijaga WannaCry sarnane väljapressijaviirus Petya 27.-28. juunil hulga Euroopa, USA ja Aasia ettevõtete ja valitsusasutuste arvutid.

Porošenko märkis, et 27. juunil, juba 40 minutit pärast rünnaku algust koordineeriti Ukraina ja NATO riikide vahel tegevust, mis võimaldas vähendada rünnaku kahju.

Stoltenberg ütles omalt poolt, et NATO annab Ukrainale varustuse, mis võimaldab tuvastada rünnakute lähtekoha.

«Üks valdkond, kus osutame koostööle Ukrainaga järjest suuremat tähelepanu, on küberjulgeolek. Oleme Ukrainale üle andmas uut varustust mõningate valitsuse võtmeasutuste tarvis, mis võimaldab Ukrainal uurida, kes ühe või teise küberrünnaku taga peitub, sest nendele reageerimine on erakordselt tähtis,» ütles ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles