Saksamaa alustas vägede väljakolimist Türgist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa õhujõudude liige
Saksa õhujõudude liige Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Saksamaa tegi algust vägede väljakolimisega Türgist İncirliki baasist, kust toetati rahvusvahelist võitlust ISISe vastu nii Iraagis kui Süürias, vahendab Deutsche Welle. 

Samm järgneb Berliini tülile Ankaraga, mistõttu on võõrustajariik piiranud sakslaste ligipääsu nende sõjaväebaasile. Saksa parlament kiitis otsuse heaks juba juunis peale seda, kui Ankara keelas parlamendiliikmetel korduvalt külastada İncirlikis asuvat umbes 260- liikmelist Saksa õhujõudude baasi.

Saksa kaitseministeeriumi esindaja sõnul mõjutas otsust Türgi poliitiline tegevus kodus ja Saksamaal. Kahe riigi vahelisi suhteid pingestas samuti Saksa parlamendi alamkoja otsus tunnustada 1916. aasta Armeenlaste massimõrva Türgis genotsiidina.'

Saksa kantsler Angela Merkelgi tunnistas sel nädalavahetusel peale kohtumist Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoganiga, et kahe NATO riigi vahel valitsevad sügavad erimeelsused. 

Tõenäoliselt kolitakse Türgis asunud sõjaväelased üle Jordaaniasse, kuhu planeeritud õhuväebaas peaks töövalmis olema oktroobikuuks. 

Foto: Kuvatõmmis portaalist
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles