Trump juunior kohtus Clintoni mustamiseks venelastega (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikide presidendi vanim poeg Donald Trump Jr
Ühendriikide presidendi vanim poeg Donald Trump Jr Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Ühendriikide presidendi Donald Trumpi vanimale pojale Donald Trump Juuniorile lubati kohtumisel esitleda toonast presidendikandidaati Hillary Clintonit kahjustavat infot, vahendab New York Times.

Tänase president Trumpi vanim poeg käis isa 2016. aasta presidendikampaania ajal kohtumisel Kremli- sidemetega Vene advokaadiga, kes lubas talle isa vastaskandidaati Clintonit mustavat infot, kinnitasid viis Valge Maja töötajat New York Timesile. Nad lisasid, et kohtumisest võtsid samuti osa presidendi tollane kampaaniaülem Paul Manafort ja tema tütre abikaasa ning nõunik Jared Kushner.

Manafort ja Kushner on samuti kohtumist salajastes riigidokumentides kinnitanud, kuid selle sisu nad ei avaldanud, kirjutati väljaandes, mis tugines neile samadele- neile lekitatud – dokumentidele.

Jääb ebaselgeks, kas Vene advokaat Natalia Veselnitskaja tegelikult Trumpi meeskonnale ka Clintonile kahjulikku infot edastas, kuid temalt oodati seda.

Kui nooremat Trumpi laupäeval küsitleti, ei maininud ta esialgu Clintonit ja väitis, et kohtumise eesmärk oli arutada Vene laste adopteerimist Ühendriikidesse. Clintonit mainis ta alles eile, mil talle esitleti New York Timesis avaldatud leide. Noorema Trumpi sõnul oli advokaadi pakutud info umbmäärane ja ebaselge ning seetõttu jättis ta selle sinnapaika.

Kohtumine leidis aset 2016. aasta 9. juunil Trumpi kampaania peakorteris Trump Toweris, mis asub New Yorgis Manhattanil. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles