Video: kuidas elada üle terrorirünnak? (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei Jaapani pealinnas Tokyos terrorivastast õppust läbi viimas.
Politsei Jaapani pealinnas Tokyos terrorivastast õppust läbi viimas. Foto: ISSEI KATO/REUTERS/Scanpix

Ajal, mil miljonid Suurbritannia elanikud valmistuvad puhkusele suunduma, väljastas Briti politsei videojuhised, mis õpetavad, kuidas käituda terrorirünnaku korral, vahendab CNN. 

Välja mõeldud olukord leiab aset ühes olematus hotellis, mis on rünnaku all. Juhtum meenutab kahe aasta eest Tuneesias aset leidnud rünnakut.

Kaadrites on näha lõõgastuvaid turiste, kes relvastatud ründajate saabudes koos hotelli meeskonnaga põgeneda üritavad. Lisaks jagab video soovitusi, mida teha, kui politsei hoonele reidi korraldab.

Juhtnöörid anti välja koostöös Briti välisministeeriumi ja reisiagentuuridega.

«Kuigi meil puudub igasugune teave, et Briti puhkajad võivad sattuda rünnaku alla, on sellest videost võimalik omandada põhilised sammud, et endast oma turvalisuse tagamiseks kõik anda,» teatas Briti välisministeeriumi esindaja avalduses.

Suurbritannias on viimastel kuudel aset leidnud mitu terrorirünnakut. Alles läinud kuul sõitis veok ramadaani palvet lõpetanud moslemite sekka. Surma sai üks inimene. Juuni alguses hukkus Londonis korraldatud rünnakus kaheksa inimest. Mais popstaar Ariana Grande kontserdil aset leidnud rünnaku käigus hukkus 22 inimest. Märtsis hukkus Londonis Briti parlamendi juures aset leidnud rünnakus viis inimest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles