Venemaa on valmis saatma välja 30 USA diplomaati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suursaatkond Venemaal Moskvas ehitud 4. juuli pidustusteks.
USA suursaatkond Venemaal Moskvas ehitud 4. juuli pidustusteks. Foto: Valeri Šarifulin/TASS/Scanpix

Moskva kavatseb riigist välja saata umbes 30 USA diplomaati ja arestida mitu Ühendriikide Venemaal asuvat kinnisvaraobjekti, kirjutas täna ajaleht Izvestija, viidates allikale välisministeeriumis.

«Venemaa tõukas sellistele tegudele Washingtoni otsus mitte tagastada saatkonna omandit, mis arestiti mullu detsembris. Seda küsimust ei õnnestunud lahendada ka Vene presidendi Vladimir Putini ja USA presidendi Donald Trumpi läbirääkimistel Hamburgis,» kirjutab leht.

Sellest, et Washington ei kavatse vabastada aresti alt Venemaa diplomaatilist omandit USAs, rääkis ajalehele kõrgetasemeline allikas. Viimase sõnutsi sunnib otsus Venemaad vastama samade meetmetega – saata välja 30 USA Venemaal töötavat diplomaati ja kehtestada vastusanktsioonid USA omandile Venemaal.

«On olemas kokkulepe Vene asevälisministri Sergei Rjabkovi ja USA välisministeeriumi tippametniku Thomas Shannoni kohtumiseks. Kui seal kokkuleppele ei jõuta, tuleb rakendada selliseid meetmeid,» ütles allikas.

Teine allikas Vene diplomaatilistes ringkondades täpsustas, et peegelmeetmetena võidakse arestida USA saatkonna suvila Serebrjannõi Boris ja ladu Moskvas, kuid USA saadiku residents Spaso House (Vtorovi villa) ja Peterburi anglo-ameerika kool jäetakse rahule, kirjutas leht.

USA eelmise presidendi Barack Obama administratsioon saatis detsembris vastuseks Venemaa sekkumisele riigi presidendivalimistesse Ühendriikidest välja 30 Vene diplomaati ja arestis kaks Venemaa kasutuses olnud elamukompleksi, mida väidetavalt kasutati luurebaasidena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles