Julian King: peame olema valmis ohtudega võitlema

Martin Kutti
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian King.
Julian King. Foto: Eero Vabamägi

Hiljuti külastas Tallinna ja siin toimunud Euroopa Liidu sise- ja justiitsministrite kohtumist Euroopa Komisjoni julgeolekuvolinik Julian King. Postimehel õnnestus temaga Kultuurikatlas vestelda.  

-Te olete ametis olnud umbkaudu kümme kuud. Millele olete selle aja jooksul põhiliselt keskendunud ja mis on plaanis lähitulevikus?

Eesti eesistumine toimub väga olulisel ajal, sest viimase kuu aja jooksul oli meil Euroopas viis terrorirünnakut. Sama aja jooksul toimus kaks suurt küberrünnakut. Need ohud on vägagi reaalsed ja nende ohtudega võitlemine ongi olnud minu töö suurim eesmärk. Terrorivastane võitlus, küberturvalisus ja võitlus organiseeritud kuritegevusega on olnud minu ülesanneteks. Arvan, et oleme teinud edusamme, aga meil on kahtlemata väga palju teha, sest terrorioht on endiselt väga suur. Isegi kui mõni riik ei satu otseselt rünnaku ohvriks, võivad kodanikud ikkagi kannatada saada, nagu te Eestis väga hästi teate. Teadlikkus küberkuritegudest on suurenenud ja sellega seoses nõutakse ka selgemat tegutsemist, et sellega võidelda. Loomulikult on ka organiseeritud kuritegevus endiselt probleem ja nõuab tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles