Süüria vaatleja kinnitab Abu Bakr al-Baghdadi surmateadet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt, millel on arvatavasti ISISe juht Abu Bakr al-Baghdadi
Pilt, millel on arvatavasti ISISe juht Abu Bakr al-Baghdadi Foto: Reuters/ScanPix

 Süüria sõjategevust jälgiv vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas täna, et neil on andmeid, mis kinnitavad äärmusrühmituse ISIS juhi Abu Bakr al-Baghdadi surmateadet.

«ISISe kõrged komandörid, kes on Deir Ezzori provintsis kohal, kinnitasid vaatluskeskusele ISISe emiiri Abu Bakr al-Baghdadi surma,» ütles keskuse direktor Rami Abdel Rahman. «Saime seda täna teada, kuid ei tea, millal ta suri ja kuidas.»

ISISe meediakanal Amaq uudist kinnitanud ei ole. Ühendriikide, kurdide ja Iraagi allikad ei soovinud samuti vaatluskeskuse teadet kinnitada. 

Seni arvati, et kurikuulus terrorist peidab end kuskil Iraagi-Süüria piiri ümbruses ja vahetab tihti asukohta, et teda ei avastataks.

Kuuldused al-Baghdadi surmast on tihti levinud juba 2014. aastast, mil ta edastas Mosulist  oma ainsa videoteate, kus  teatas ISISe kalifaadi loomisest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles