Zimbabwe vastuoluline liider viibib taas Singapuris ravil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zimbabwe president Robert Mugabe
Zimbabwe president Robert Mugabe Foto: ROGAN WARD/REUTERS/SCANPIX

Zimbabwe autoritaarne president Robert Mugabe viibib taas Singapuri haiglas ravil, mis on pannud opositsiooniliidreid küsima, kas 93-aastane riigipea on ikka võimeline riiki juhtima, vahendab BNS.

Informatsiooniministri avaldust tsiteerinud Zimbabwe riigimeedia kirjutas täna, et maailma vanim riigipea lahkus eelmisel reedel «tavapärasele» tervisekontrollile ning ta naaseb kodumaale hiljem sel nädalal. Tegemist on Mugabe kolmanda reisiga Singapuri sel aastal.

Mugabe pidi kava kohaselt võtma osa kampaaniaüritusest reedel, ent korraldajate sõnul on üritus reisi tõttu tühistatud.

Opositsioon, mis on Mugabet hakanud tema ohtrate välisreiside tõttu kutsuma «mitteresideeruvaks presidendiks», on tundnud huvi tema tervisliku seisundi kohta ning öelnud, et eakas mees peaks ametist tagasi astuma.

Mugabe on lubanud järgmise aasta valimistel osaleda, väites, et on endiselt suurepärases vormis. Ta on olnud Zimbabwes võimul alates 1980. aastast, esmalt peaministrina ja pärast 1987. aastat presidendina. Praegu on käimas Mugabe seitsmes ametiaeg presidendina. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles