Minski metrooplahvatuses hukkus 11 inimest

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Plahvatus Valgevene pealinna Minski Oktjabrskaja metroojaamas nõudis 11 inimelu ning vigastas vähemalt 85 inimest.

35 erineva raskusastmega vigastustega inimest sai arstiabi kohapeal, 50 kannatanut võeti arstliku järelvalve alla, teatab riiklik uudisteagentuur BelTa.

Valgevene seaduskaitseorganite esialgse versiooni kohaselt on tegemist terroriaktiga, vahendab Interfax.

Plahvatus juhtus täna tipptunnil, kohaliku aja järgi kell 17.55. Pealtnägija teatel toimus plahvatus ühe metroorongi viimases vagunis.

Sündmuskohal, president Aleksandr Lukašenka residentsi lähedal asuva jaama ümbruses ja sees, töötab vähemalt kümme kiirabibrigaadi ja 12 tuletõrjeautot, jaama juures askeldab ka suur hulk korrakaitseorganite töötajaid.

Väljapääsudest tuuakse välja kannatanuid, kellest suur osa on saanud väiksemaid kriimustusi.

BelTa andmetel jaamas tulekahju pole ning ka tugikonstruktsioonid püsivad, kuigi varem liikus vastupidine info.

Valgevene Komsomolskaja Pravda teatab aga viitega pealtnägijatele, et plahvatuses sai tõsiselt kannatada eskalaator, kirjutab Lenta.ru. Belorusskii Partisan vahendab teise pealtnägija ütlusi, kes nägi, kuidas plahvatus rebis ühelt inimeselt jalad alt.

Kannatada saanud jaamas ristuvad mõlemad Minski metrooliinid ning liiklus ühel neist, nn Moskva liinil, on peatatud.

Mis plahvatuse põhjustas, pole veel teada. Sündmuspaigal viibinud ekssõjaväelane Grigori oletas siiski oma elukogemusele tuginedes, et tegu oli pommiga, vahendab Interfax.ru.

BelTa andmetel kirjeldasid vahejuhtumi ajal metroos viibinud seda siiski suhteliselt vaikse plahvatusena - justkui oleks šampusepudelilt kork lennanud.

Sündmuskohal käis ka president Lukašenka, kes asetas sinna hukkunute mälestuseks lilled. Ta andis käsu tugevdada julgeolekumeetmeid ühistranspordis ning tagada häireteta liiklus pealinnas, samuti viivitamatu abi kannatanutele ja nende sugulastele.

Vaata videot sündmuskohalt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles