Ambrosi: päästelaevade keelustamine Vahemerel ei vähenda Euroopa rändesurvet (1)

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zawiyah´st Liibüa rannavalvur alusel, millega ligi 150 migranti alustasid juuni lõpus teekonda Liibüa rannikulinnast Zawiyah´st Euroopa suunas.
Zawiyah´st Liibüa rannavalvur alusel, millega ligi 150 migranti alustasid juuni lõpus teekonda Liibüa rannikulinnast Zawiyah´st Euroopa suunas. Foto: TAHA JAWASHI/AFP/SCANPIX

Sel nädalal Tallinna külastanud ÜRO Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni (IOM) Euroopa majandusala regionaaldirektor Eugenio Ambrosi ütles intervjuus Postimehele, et ei nõustu viimasel ajal meedias kajastatud kuuldustega, nagu oleks Vahemerel tegutsevatel ja Euroopa ranniku poole ulpivatelt paatidelt migrante üles korjavatel päästeorganisatsioonidel sidemeid smugeldajate ja inimkaubitsejatega Põhja-Aafrikas.

- Kas 2015. aasta rändekriis on Itaalias kordumas?

Sisserändajate arv Euroopasse on püsinud viimased kolm aastat suhteliselt samal tasemel. Sel aastal saabub Vahemere keskosa kaudu Euroopasse prognoosi kohaselt kuskil 200 000 inimest, möödunud aastal oli see 180 000.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles