Prantsusmaa lubab hakata majandusmigrante süstemaatiliselt deporteerima (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alusel hulpivad põgenikud Vahemerel.
Alusel hulpivad põgenikud Vahemerel. Foto: Santi Palacios/AP

Prantsusmaa kavatseb lühendada asüülitaotluste menetlemise aega, luua täiendavat majutust põgenikele ja «süstemaatiliselt» deporteerida riiki seadusvastaselt tulnud majandusmigrante, teatas peaminister Édouard Philippe kolmapäeval.

Valitsus avalikustas «tegevuskava» igal aastal saabuvate kümnete tuhandete sisserändajatega toimetulemiseks. Siseministri sõnul on kava eesmärk «tagada asüüliõigus ning tulla paremini toime migratsioonivooga,» ütles ta.

Prantsusmaal esitati mullu 85 000 asüülitaotlust. President Emmanuel Macroni sõnul on Prantsuse migratsioonisüsteem «täielikult ülekoormatud».

Mitmed humanitaarorganisatsioonid süüdistavad Prantsusmaad puudulike tingimuste tagamises põgenikele, mis on viinud elamiskõlbmatute laagrite tekkimiseni Põhja-Prantsusmaal ja Pariisis.

Humanitaartingimuste tagamise ja majandusmigrantide suhtes karmide meetmete rakendamise vahelise tasakaalu loomisel «me ei ole sellised, nagu Prantsusmaa olema peaks», ütles Philippe.

Asüülitaotlejatest ja põgenikest 40 protsenti pole saanud ligipääsu adekvaatsele majutusele, sõnas minister, kelle sõnul suurendatakse põgenikekodude arv praeguselt 80 000-lt järgmise kahe aasta jooksul 12 500 võrra.

Samuti tahetakse vähendada varjupaigataotluste menetlemise aega 14 kuult kuuele ja selleks kavatsetakse anda rohkem vahendeid menetlustoiminguid tegevatele ametitele.

Need, kelle asüülitaotlus on tagasi lükatud, deporteeritakse «süstemaatiliselt». Lisaks «taasmääratletakse» deporteeritavate kinnipidamise nõuded, ütles ta.

Samas ei öelnud Philippe, kuidas valitsus kavatseb karmimat väljasaatmispoliitikat jõustada. Eelmisel aastal saadeti riigist välja 25 000 dokumentideta välismaalast, kuigi samal aastal peeti neid kinni 91 000.

«Peame andma majandusmigrantidele mõista, et me ei saa kõiki majandusmigrante vastu võtta,» ütles peaminister.

Lisaks luuakse ka ministeeriumitevaheline koordinaator, kes hakkab juhtima pagulaste integreerumist Prantsuse ühiskonda.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles