Briti leiboristide liider kohtub EL-i Brexiti-kõneluste pealäbirääkijaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti leiboristide liider Jeremy Corbyn.
Briti leiboristide liider Jeremy Corbyn. Foto: Reuters / Scanpix

Briti opositsioonilise leiboristliku partei liider Jeremy Corbyn kohtub neljapäeval Brüsselis Euroopa Liidu Brexiti-kõneluste pealäbirääkija Michel Barnier'ga, mis võib veelgi õõnestada konservatiivist peaministri Theresa May habrast valitsust.

Corbyni kõneisik ütles, et kohtumine "näitab Tööpartei kasvavat tähtsust Brexiti-protsessis pärast üldvalimisi" 8. juunil, kui May konservatiivid kaotasid parlamendi alamkojas enamuse.

Corbyni ja Barnier' kohtumine peaks kestma üle kahe tunni. Leiboristide liider tutvustab koos oma varivalitsuse sise- ja Brexiti-ministriga erakonna plaane.

"Me oleme valmis võtma vastutust Brexiti-läbirääkimiste eest," sõnas Corbyn enne kõnelusi.

Barnier peaks neljapäeval kohtuma eraldi ka Šoti esimese ministri Nicola Sturgeoni ja Walesi esimese ministri Carwyn Jonesiga.

Barnier rõhutas, et kohtumisi soovisid Briti poliitikud, ja lisas: "Loomulikult pean ma läbirääkimisi ainult Briti valitsusega."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles