ÜRO hoiatusel on Mali konflikt levimas naaberriikidesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali sõjaväekonvoi
Mali sõjaväekonvoi Foto: FRED DUFOUR/AFP/Scanpix

ÜRO eriesindaja Malis Mohamed Ibn Chamba hoiatas neljapäeval, et riigis hoogu koguvad äärmuslaste rünnakud on levimas naaberriikidesse.

«Jätkuv ebastabiilisus ja vägivald Saheli regioonis on levimas Burkina Faso ja Nigeri territooriumile, täheldatud on äärmuslaste rünnakute hoogustumist kõikjal piirialadel,» ütles Chamba.

«Märgata on märkimisväärset äärmuslaste ja terroristide tegevuse hoogustumist Liptako Gourma regioonis. Rünnatakse asulaid, julgeolekutöötajaid ja piirirajatisi,» rääkis Chamba.

ÜRO Julgeolekunõukogu võttis juunis üksmeelselt vastu resolutsiooni, mis teeb võimalikuks viie Aafrika riigi väeüksuste saatmise Saheli võitlema sealse piirkonna džihadistidega. Burkina Faso, Tšaad, Mali, Mauritaania ja Niger ehk G5 riigid leppisid märtsis kokku ühises terroritõrjeoperatsioonis.

Burkina Faso, Mali, Mauritaania, Niger ja Tšaad loovad 5000-sõdurilise ühisüksuse, mis peaks võitlema Sahara kõrbest lõunas aset leidvate džihadistide rünnakute, tulistamiste ja inimröövide vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles