Keenias tapeti tulevahetuses islamistidega viis julgeolekutöötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Shabaabi võitlejad.
Al-Shabaabi võitlejad. Foto: Buzzkenya

Keenias tapeti tulevahetuses islamistidega viis julgeolekutöötajat, teatasid neljapäeval võimuesindajad.

Võimude teadaande kohaselt õnnestus äärmusrühmituse Al-Shabaab võitlejatel lühiajaliselt röövida kõrge valitsusametnik Miriam El Maawy, kes tegeleb infrastruktuuri- ja töövaldkonnaga.

Relvastatud terroristid röövisid naise riigi idaosas asuvas Lamu provintsis.

Järgnes armee ja politsei ühisoperatsioon Maawy vabastamiseks ja teda vedanud auto õnnestus peatada Somaalia piiri lähedal, kuhu islamistid olid põgenemas.

Tulevahetuses inimröövlite ja julgeolekutöötajate vahel sai surma neli politseiametnikku ja üks sõdur. Röövis osalenud islamistide saatus pole esialgu selge.

Keenia kaitsejõudude eestkõneleja Joseph Awuoth kinnitas, et Maawy on päästetud, kuid ei täpsustanud muid üksikasju.

Keenia rannikupiirkonnas tulistati ja hakiti möödunud laupäeva hommikul tükkideks vähemalt üheksa inimest. Politsei peab Jima ja Pandaguo külades Somaalia piiri lähistel korraldatud rünnaku organiseerijaks samuti Al- Shabaabi.

"Üheksa inimest tapeti, mõned tulistati ja teised hakiti surnuks. Mitmetel ohvritel raiuti pead maha," teatas kohalik politseinik.

Paar nädalat tagasi tappis Al-Qaedaga seotud Al-Shabaab Keenias kolm politseiametnikku.

Somaalias ja naaberriigis Keenias tegutseva Al-Shabaabi vastu on tegevust hoogustanud nii Somaalia julgeolekujõud kui ka USA. Terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud rühmitus Al-Shabaab on alates 2007. aastast võidelnud rahvusvaheliselt toetatud valitsuse kukutamiseks Somaalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles