Video ja galerii: Trump osaleb prantslaste rahvuspüha paraadil

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump saabus eile Pariisi, et võtta riigijuht Emmanuel Macroni kutsel osa Prantsusmaa tänasest rahvuspühast ehk Bastille' vangla vallutamise aastapäevast. Seda peetakse Prantsuse revolutsiooni algusperioodi üheks olulisemaks sündmuseks, sest Bastille' vangla oli revolutsionääride jaoks kuningavõimu repressioonide sümboliks.

Eile külastas Ühendriikide president Esimeses maailmasõjas hukkunud Ameerika pilootide memoriaali ja asetas sinna pärja, samuti kohtus president Macroniga.

Täna vaatavad riigijuhid paraadi, millega tähistatakse saja aasta möödumist Ühendriikide astumisest Esimesse ilmasõtta. Prantsuse sõdurite kõrval marsivad ka 200 ameeriklast.

Turvameetmed on visiidi puhul kõrged. Linna kohal lendab ameeriklaste luuredroon, südalinnas suletakse Champs-Élysées’ avenüü ja Concorde’i väljaku ümbruses liiklusele terved kvartalid. Samal ajal toimuvad väljaspool keeluala Trumpi vastu suunatud meeleavaldused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles