Trumpi poja kõmulisel kohtumisel viibis ka endine nõukogude luuraja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump jr koos oma isa, USA president Donald Trumpi ja tolle abikaasa Melania Trumpiga.
Donald Trump jr koos oma isa, USA president Donald Trumpi ja tolle abikaasa Melania Trumpiga. Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi vanima poja ja Vene advokaadi kohtumise kohta mullu suvel tuleb päevavalgele üha uusi detaile. Uudistekanal NBC News teatas täna, et seal viibis ka endine nõukogude luuraja, kes nüüd tegeleb lobitööga.

Rinat Ahmetšin kinnitas uudisteagentuurile AP, et osales tõesti eelmise aasta juunis toimunud kohtumisel, kuid keeldus rohkem täpsustusi jagamast.

NBC News mehe isikut ei avalikustanud, kuid teatas, et mees oli enne USAsse emigreerimist teeninud Nõukogude Liidu sõjaväes. Praegu polevat tal oma väitel Vene luureteenistustega mingeid sidemeid.

Sel nädalal on USA sisepoliitikas saanud palju tähelepanu president Donald Trumpi vanema poja meilid, mille sisu mees avaliku surve järel ise avalikustas.

Meilidest said kinnitust varasemad teated, et Donald Trump jr kohtus eelmise aasta presidendikampaania ajal Vene juristiga, kes lubas talle isa demokraadist rivaali Hillary Clintoni kohta tundlikku infot avaldada.

Tegemist on siiani kõige käegakatsutavama tõendiga Trumpi kampaaniameeskonna ja Venemaa vahelistest seostest.

NBC teatel tuli Ahmetšin kohtumisele koos advokaat Natalja Veselnitskajaga, kes oli varasemas intervjuus kinnitanud, et teda saatis kohtumisel vähemalt üks tundmatuks jääda sooviv meesisik.

Valge Maja pole hetkel kommentaare jaganud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles