Süüria pealinna lähistel sai õhulöökides surma seitse inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ayn Tarmast õhulöögi järel tõusev suits.
Ayn Tarmast õhulöögi järel tõusev suits. Foto: AMER ALMOHIBANY/AFP

Süüria pealinna Damaskuse lähistel hukkus reedel õhulöökides vähemalt seitse inimest, teatasid päästetöötajad ja inimõiguslased.

Internetti postitatud videos võib näha päästetöötajaid, kes toovad surnukeha rusude alt välja.

Damaskuse põhjapoolses äärelinnas Ayn Tarmas sai õhulöökides surma vähemalt viis inimest ja mitmeid vigastada. Ohvrite seas oli ka lapsi.

Veel kaks inimest hukkus naabruses asuvas Zamalka linnajaos, kus sai haavata 15 inimest.

Ayn Tarma asub opositsiooni kontrolli all oleva Ida-Ghouta enklaavi äärealadel. Tegemist on ühe viimase mässuliste tugipunktiga Süüria pealinna lähistel. Piirkonnas korraldavad teadaolevalt õhurünnakuid vaid Süüria valitsusväed ja Venemaa õhujõud.

Viimase nelja nädala jooksul on lahingud piirkonnas olnud "ühed ägedamad", teatas kohalike mässuliste komandör Abdelnasser Shamir.

Vene sõjalaevastiku alused teevad alates reedest kahe nädala jooksul Ida-Vahemerel Süüria ranniku lähistel viis lahinglaskmist, selgus Venemaa saadetud rahvusvahelisest NOTAM-teatest.

Suletava piirkonna koordinaate sedastavas teates öeldakse, et seal toimub Vene laevastiku õppus ja "rakette tulistatakse 14., 19., 21., 26. ja 28. juulil kella 8.00 ja 18.00" vahel.

Sama piirkond suleti rakettide tulistamiseks ka 18.-30. juunini. Fregatid Admiral Essen ja Admiral Grigorovitš tulistasid 23. juunil rakette ning allveelaev Krasnodar tiibrakette äärmusrühmituse Islamiriik pihta Süürias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles