Trump palkas seoses Venemaa-juurdlusega erinõuniku (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Donald Trump oma pojaga.
President Donald Trump oma pojaga. Foto: Reuters/ScanPix

USA president Donald Trump teatas laupäeval, et nimetab endise föderaalprokuröri oma erinõunikuks; Ühendriikide meedia andmeil hakkab uus nõunik tegelema Venemaa-juurdlusega seotud küsimustega.

Valge Maja avalduse kohaselt saab Washingtoni advokaadibüroo partnerist Ty Cobbist erinõunikuna Valge Maja personali võtmetähtsusega liige.

Tema hallata saavad olema Valge Maja meediareageeringud seoses käimasoleva juurdlusega Moskva arvatava sekkumise üle 2016. aasta valimistesse ja Trumpi kampaaniameeskonna võimaliku kokkumängu osas venelastega.

Uudis Cobbi palkamisest tuli ajal, mil süüdistavad hääled Venemaa rolli üle taas valjemaks muutusid, kui selgus, et USA presidendi vanim poeg Donald Trump noorem kohtus 2016. aasta juunis Kremliga seotud juristiga, kes ütles endal olevat Hillary Clintonit kahjustavat teavet.

Cobb koordineerib oma tegevust Trumpi isikliku advokaadi Marc Kasowitziga, kes esindab presidenti Venemaa-juurdlusega seoses, vahendas ABC News.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles