Venezuelas tulistati Maduro-vastasel hääletusel osalenuid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääletamine pealinn Caracases.
Hääletamine pealinn Caracases. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Venezuela pealinnas Caracases avasid mottorratastel sõitnud mehed eile tule inimeste pihta, kes osalesid opositsiooni korraldatud sümboolsel referendumil seoses president Nicolás Maduro plaanidega põhiseadust muuta, vahendab BNS.

Töölislinnajaos Catias aset leidnud rünnakus sai surma 61-aastane naine ja vigastada veel neli inimest, teatasid prokurörid.

Referendumil osalesid üle kogu riigi sajad tuhanded inimesed ja avatud valimisjaoskondade ees looklesid pikad järjekorrad.

Maduro ettepanek on tekitanud täiendavaid pingeid majanduskriisis vaevlevas riigis, kus valitsusvastastel meelevaldustel on surma saanud kümneid inimesi.

Opositsiooni esindava linnapea Carlos Ocarizi sõnul olid rünnaku taga valitsusmeelsed paramilitaarsed rühmitused.

Venezuela opositsiooni korraldatud sümboolsel referendumil presidendi põhiseadusmuudatuste tagasilükkamiseks osales ligi 7,2 miljonit inimest, teatas hääletuse garandiks olnud ülikool täna, kui loetud oli 95 protsenti häältest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles