Londoni linnapea Trumpile punast vaipa laiali ei laota (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadiq Khan.
Sadiq Khan. Foto: YVES HERMAN/REUTERS/Scanpix

Londoni linnapea Sadiq Khan tegi taaskord selgeks, et tuleva aasta riigivisiidil Suurbritanniasse USA presidendile Donald Trumpile erikohtlemist osaks ei saa, vahendab CNN.

«Riigivisiidid on erinevad tavalistest visiitidest ning ajal, mil USA president järgib poliitikat, millega meie riik ei nõustu, ei ole ma kindel, kas meie valitsusel on paslik punast vaipa lahti rullida,» sõnas Khan eile.

Möödunud nädalal kinnitas Valge Maja, et Trumpi riigivisiit saareriiki lükati edasi 2018. aastani. Edasilükkamise põhjusena on toodud välja kartust ulatuslike meeleavalduste ees, mis Trumpi visiidiga Suurbritannias kaasneda võivad.

Londoni esimene moslemist linnapea ei välistanud võimalusel Trumpiga kohtumist: «Kui kellelgi on vaated, mida on võimalik muuta, olen ma valmis oma osa etendama.»

«Kui keegi peaks miskipärast arvama, et ei ole võimalik olla moslem ja samal ajal uhke lääneriikide kodanik, olen ma rõõmuga valmis seda arvamust kummutama, olgu ta siis CNNi reporter või Donald Trump,» lõpetas Khan.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles