Saudi Araabia alustas miniseelikut kandnud naise suhtes juurdlust (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader videost.
Kaader videost. Foto: Ekraanitõmmis

Saudi Araabia võimud on alustanud juurdlust naise suhtes, kes avaldas video endast miniseelikus ja nabapluusis kõndimas, vahendab BBC.

Khuloodi nime kandev modell jagas videoklippi, milles on näha teda miniseelikus ja nabapluusis ajaloolise Ushayqiri kindluse juures jalutamas.

Ülesvõte on aga algatanud sotsiaalmeedias tulise debati ning paljud on kutsunud üles naist konservatiivse moslemiriietuse tavade vastu eksimise eest arreteerima.

Teised saudid on jällegi asunud naist kaitsma ja tema vaprust kiitma.

Saudi Araabia avalikus ruumis on naistel nõutav laiade täispikkade abaya'de kandmine, millele lisandub mosleminaistele ka pearäti kandmise kohustus. Lisaks keelatakse naistel autot juhtida ning nad ei tohi kokku puutuda meestega, kellega nad suguluses ei ole.

Eile teatas kohalik meedia, et Ushayqiri ametnikud on kutsunud kohalikku kuberneri ja politseid üles naise vastu tegutsema.

Ka usuline politsei ehk Vooruse Edendamise ja Patu Ennetamise Komitee on teinud Twitteris teatavaks, et võtsid vastavate võimudega ühendust.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles