Kadunud paari surnukehad leiti 75 aastat hiljem Šveitsi liustikust (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Erik Johansen/NTB scanpix/Scanpix

75 aastat tagasi kaduma läinud Marcelin ja Francine Dumoulin`i surnukehad leiti pea ideaalselt säilinuna Šveitsi alpidest suusalifti lähedalt, vahendab The Guardian.

Marcelin ja Francine Dumoulin olid läinud 1942. aasta 15. augustil Valais` kantonis lehma lüpsma.

«Me veetsime kogu elu neid otsides, ilma peatumata. Me lootsime neile ühel päeval väärika matuse korraldada,» sõnas paari noorim tütar, 75-aastane Marceline Udry-Dumoulin. «Ma võin öelda, et pärast 75 aastat ootamist tõi see uudis mulle sügava rahu.»

Valais` kantoni politsei teatas möödunud nädalal, et Tsanfleuron` liustiku juurest on avastatud 2615 meetri kõrguselt kaks isikutuvastusega surnukeha. Andmete kinnitamiseks korraldatakse ka DNA testid.

«Surnukehad lebasid üksteise lähistel. Tegu oli Teise maailmasõja aegseid riideid kandva mehe ja neisega,» ütles kohalik ametnik Bernhard Tschannen. «Nad olid liustikus täiuslikult säilinud ja kõik nende asjad olid nende juures.»

«Me arvame, et nad võisid kukkuda liustikulõhesse, kus püsisid aastakümneid. Kui liustik taandus, tulid nende surnukehad välja,» selgitas Tschannen.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles