Türgi president külastab Katari, Saudi Araabiat ja Kuveiti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: STF/AP/Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan külastab sel kuul Pärsia lahe riike, väisates tõsises diplomaatilises tülis olevaid Katari ja Saudi Araabiat, teatas tema kantselei täna.

Erdoğan külastab 23.-24. juulil aset leidva ringsõidu raames ka Kuveiti, mis on olnud Katari kriisis peamine vahendaja.

Türgi peaminister Binali Yıldırım ütles, et Ankara jätkab konstruktiivse ja aktiivse rolli mängimist, aitamaks lahendada «mõttetut kriisi». Valitsusjuht lisas, et Erdoğani visiit on osa sellest jõupingutusest.

Erdoğan viibib 23. juulil Saudi Araabias ja Kuveidis ning 24. juulil Kataris, ütles uudisteagentuur Dogan. Türgi on Katari tähtis liitlane.

Saudi Araabia, Araabia Ühendemiraadid, Egiptus ja Bahrein katkestasid eelmisel kuul diplomaatilised suhted Katariga ja esitasid blokaadi tühistamiseks 13 nõudmist, seal hulgas Türgi sõjaväebaasi sulgemine emiraadis.

Kriis on pannud Türgi keerulisse olukorda, kuna Ankara on Katari tähtis liitlane, kuid ei soovi halvendada suhteid ka mõjuka Saudi Araabiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles