Sahara kõrbest päästeti 23 Euroopasse pürgivat migranti (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisserändajate veok Agadezi lähedal
Sisserändajate veok Agadezi lähedal Foto: AKINTUNDE AKINLEYE/REUTERS

Sahara kõrbest päästeti 23 Euroopasse pürgivat sisserändajat, kelle veokijuht oli maha jätnud umbes 300 kilomeetri kaugusel Nigeris asuvast Agadezi linnast, teatas teisipäeval Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon (IOM).

Organisatsiooni töötaja sõnul koosnes rühm Gambia ja Senegali kodanikest.

Sisserändajad olid kõrbes jalgsi liikunud kuus päeva ja veel kaks päeva oodanud leitud kaevu juures, kus neid märkasid kohalikud võimuesindajad, kes kutsusid kohale IOM-i töötajad.

Agadez asub Sahara kõrbe servas ja on keskus, kuhu smugeldajad meelitavad migrante, kes ihkavad paremat elu Euroopas. Umbes 750 kilomeetrine reis Agadezist Liibüa piirile kestab tavaliselt kaks või kolm päeva ning teekonnal tehakse vaid mõned lühikesed peatused.

Nigeri võimud päästsid paar nädalat tagasi riigi põhjaosa kõrbest 67 lääneaafriklasest migranti ja juuni lõpul 24 sisserändajat. Juuni alguses suri Sahara kõrbes janusse vähemalt 44 Liibüasse teel olnud migranti, nende seas naisi ja lapsi, kui nende sõiduk katki läks.

Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni andmetel suundus eelmisel aastal Nigerist põhja poole 335 000 migranti, osa neist võttis sihtmärgiks Alžeeria, osa Liibüa, kuid kõigi kaugemaks eesmärgiks oli saada üle Vahemere Euroopasse suunduva paadi peale.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles