USA senaatoril John McCainil diagnoositi ajuvähk (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senaator John McCain.
Senaator John McCain. Foto: AFP / Scanpix

USA vabariiklaste veteranpoliitikul senaator John McCainil diagnoositi ajuvähk, teatas eile tema kantselei.

80-aastasele McCainile tehti eelmisel nädalal operatsioon trombi eemaldamiseks vasaku silma kohalt ning analüüsid näitasid, et sellega oli seotud primaarne ajukasvaja ehk glioblastoom, ütles McCaini kantselei Mayo kliiniku avaldust edastades.

«Senaator ja tema perekond kaaluvad edasisi ravivariante,» lisati avalduses.

Uudis tekitas arutelu ka Twitteris.

«John McCain on Ameerika sangar ja üks vapramaist võitlejaist, keda ma olen kunagi tundnud. Vähk ei tea, kelle vastu ta võitleb. Näita talle, John,» kirjutas aastail 2009–2017 presidendiametit pidanud Barack Obama.

Ka mullu presidendiks kandideerinud demokraat Hillary Clinton kirjeldas McCaini vapra inimesena. Ta kirjutas, et on mõtetega McCaini ja tema pere juures.

Ühendriikide president Donald Trump kirjutas oma säutsus, et McCain on alati olnud võitleja. President märkis samuti, et tema ja Melania Trump on mõtteis McCaini ja tema perega. Lisaks lubas ta palvetada McCaini ja tema pere eest ning avaldas lootust McCaini peatsele paranemisele.

Tegemist ei ole McCaini esimese heitlusega vähi vastu, sest tal on olnud ka melanoom.

McCain oli Arizona senaator 1987. aastast alates. Ta oli ka vabariiklaste presidendikandidaat 2008. aasta presidendivalimistel, kuid jäi siis alla Obamale.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles